Blomster-vin-Drik

Årets 1. til at bruge til denne drik er den kønne & dejligt duftende violette martsviol, som starter sæsonen mhp at lave drikke af blomster, som man så ka mindes & nydes dem senere!

Pluk gerne 1 par håndfulde blomster & læg i vand & la det stå et par timer, hvorpå det så koges op m lidt sukker.
Derpå gis det så 25 g vinsyre & man lar det stå 3-4 dage; det koges op igen & smages til m sukker. Endelig hældes det på flasker & drikken er færdig(der må godt gå på et par uger, så drikken ka findes sig selv)
Dog ska Drikken, hvis den ikke fryses eller bruges på et par uger via køleskab, konserveres m atamon,
1 tsk per liter drik.
Man ka koge resten op m lidt fler blomster & LIDT mer sukker, hvorved man får dejlig syltetøj eller etgodt tilbehør til morgenmaden eller desserten!

På samme måde ka man bruge alle de kommende gode blomster:

Tusindfryd, mælkebøtte(& m rabarber i forholdet 10-100 fås alletiders god drik + god sylte tøj!),
vild stedmoder, løgkarse, døvnælde, skovsyre, skovmærke, hvidtjørn, vild kørvel, syren, vild peberod, sødskærm, skvalderkål, kornblomst, hyben, hyld, mjødurt(ok & blande hyld + mjødurt), vild stedmor, martsviol, natlys, vild løg, stokrose, julisalat, grå bynke, hyrdetaske, rød kløver, hvid kløver, kamille, skræppe, Blomster af alle krydderurter ka også bruges

Og sån ka man bare blive ved ……. Cikororie, lyng, natlys…
Man ka finde flere blomster via poulganer.dk under blomsterivand eller via måneders liste.
God idé er også at drik af flere forskellige blomster eller dem man pt ka
Finde(= April-Drik, Maj-Drik, Juni-Drik osv). klik på link for at se billeder